Kikkert test 2020

Kikkert test 2020

I denne testen har vi tatt for oss et bredt utvalg av kikkerter og spotting scope i forskjellige prissegment for 2020. Vi har valgt å gi terningkastene basert på ulike kriterier som blant annet forstørrelsesgrad, kvalitet på linse og pris.

Våre tester er gjort så objektive som mulig og vi gir våre anmeldelser basert på pris, egenskaper, funksjonalitet og brukervennlighet.

 

 

Bresser Condor - 20-60x85:


Pris: 3.590kr

Link til produktet HER.

Dette er et spotting scope som gir meget stabile og klare bilder med gode farger. Denne kikkerten er stasjonær og bør være plassert på et stativ. Denne har dog ekstremt god stabiliseringsevner (da den naturligvis står i ro), men har også et veldig bredt fokus (widerange). Kikkerteten har over gjennomsnittet gode stabiliseringsegenskaper, så den er anbefalt hvis man tenker å se på dyr/fugler som beveger seg raskt eller en god kikkert for å ha på veranda/stue. Denne innehar også zoom-funksjon som er hendig å ha for å se på objekter som har ulike avstander.

Dette er et meget godt spotting scope hvor du får høy stabiliseringsfokus, god rekkevidde med zoom og gode farger til en overkommelig pris.

Terningkast: 5

 

 

Bresser Hunter - 20x50:

 

Pris: 1390kr

Link til produktet HER.

Bresser Hunter 20x50 er en kikkert med gode fokuseringsegenskaper på raske bevegelser. Denne er enkel og kjapp å ha med seg på turer. Denne er godt egnet til raske bevegelser og objekter som er på lang avstand. Kikkerten har en linse på 50 millimeter og en forstørrelsesgrad på 20. Dvs at objekter som er 200 meter unna vil fremstå som om det er 10 meter unna gjennom denne kikkerten. 

Justering av fokus er meget bra på denne, samt stabiliteten når man ser på objekter langt unna. 

Alt i alt er dette testens vinner basert på funksjonalitet og egenskaper til en rimelig pris.

Terningkast: 5/6

 

 

Bresser Astro - 20x80:

 

Pris: 1790kr

Link til produktet HER. 

Bresser Astro er en god kikkert for både astronomi og observasjoner. Denne har testens beste linseglass (Bak-4) som har en omkrets på 80 millimeter. Ønsker man en kikkert for å studere stjernebilder ol, så er dette kikkerten for deg. Denne er meget gode stabiliseringsevner og egner seg til bruk på stativ. Det som er enestående med denne er at objekter som kan være fullstendig mørkt på andre kikkerter, vil med denne være mulig å se med denne. 

Denne er absolutt å anbefale om man ønsker en kikkert for astronomi og studere stjernebilder etc.

Terningkast: 4/5

 

 

Bushnell Fusion 8x32:

Pris: 12.390kr

Link til produktet HER.

Dette er flaggskipet av kikkerter. Denne er rett og slett best på avstandsmåling og fungerer veldig godt på 1-2 kilometers avstand. Avstandsmålingen var riktig på centimeteren, noe som er veldig imponerende ved denne kikkerten.

Glasset i kikkerten er veldig godt og kvaliteten leverer absolutt opp til denne prisen.

Terningkast: 6